Сб, 2024-Кві-20, 2:20:02
Вітаю Вас Гість

Благодійний фонд "Сонце Відродження"

Блог

Головна » 2009 » Грудень » 30 » Добродійність в Америці: як це робиться
8:01:28
Добродійність в Америці: як це робиться
За даними українського форуму благодійників, більшість благодійних фондів США перепрофілювались від ґрантових програм до адресної підтримки сімей. А назагал через економічну кризу у США витрати на благодійність зменшились на 6 відсотків порівняно з минулим роком. Однак нині, у період різдвяних свят, допомога нужденним в Америці активізувалась.

У статті на сайті "Радіо свобода" Юрій Дулерайн розповідає про досвід благодійності в Америці:

Розповім про благодійність на прикладі мого селища Гартсдейл, за півгодини автом на північ від Мангаттана. У нашому місцевому супермаркеті A&P на виході поставили досить велику пластмасову діжку з написом: «Продовольчий банк для нужденних». І майже кожний кидає туди що-небудь зі своїх закупівель: банку супу "Progresso”, пакет із яблуками, фунт апельсинів, м’ясні консерви "America’s Choice”, пляшку «пепсі», пакет вівсяних пластівців тощо.

Виходиш на вулицю – а там Дід-Мороз, чи то пак Санта-Клаус, стоїть із металевим казанком на тринозі. Це працює Salvation Army – «Армія Порятунку», добродійна релігійна організація. Люди кидають до казанка хто скільки може, здебільшого по долару, хоча дехто жертвує й більше.

Пішли ми з дітьми до нашого кінотеатру "Greenbourgh Multiplex” подивитися новий блокбастер "Avatar”, а в залі перед сеансом ходить між рядами хлопець зі скляним контейнером для пожертв – допомога притулкові для бездомних. Контейнер швидко наповнюється.

«Нью-Йорк Таймз» виходить із аншлагом на першій сторінці: «У Різдво пам’ятаймо про нужденних». Допомогова фундація під назвою «Маленькі брати й маленькі сестри» збирає одяг. Люди залишають пластикові мішки з одягом на приступку своєї хати, і їх забирає спеціальна фура, залишаючи у вашій поштовій скриньці квитанцію. Ресторани завозять продукти, не використані протягом дня, й нерозпродані страви до «супових кухонь» – добродійних їдалень для нужденних. Крім того, різноманітні благодійні організації збирають грошові пожертви поштою. Вони розсилають листи з проханнями допомоги і вкладеним туди конвертом – для вашої зручності, і люди надсилають їм чеки.

Добродійність – не тільки на Різдво

Узагалі, благодійність в Америці – явище постійне і традиційне, одне з неписаних правил суспільного життя. Дід-Мороз біля крамниці стоїть лише на Різдво, але решта шляхів благодійності – це повсякдення. Біля великих супермаркетів стоять металеві будки, куди люди кидають одяг. До супових кухонь, де у період кризи значно довші черги, завжди завозять харчі з ресторанів.

Причому допомагають американці не лише своїм, а й нужденним в інших країнах, насамперед – жертвам стихійного лиха, а бува й рукотворного, такого, як ото чорнобильська атомна катастрофа. Але це інша тема.

Варто згадати одну вельми важливу обставину: американський закон заохочує благодійність, роблячи вашу щедрість вигідною, адже грошова вартість вашої благодійності віднімається від вашого федерального податку і відповідно зменшує його.

Джерело : Радіо свобода

Автор : Юрій Дулерайн
Переглядів: 900 | Додав: archacademy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
червона стрічка
Форма входу
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Праздники дня...
Пошук
Наше опитування
Чи хочете Ви попрацювати волонтером?
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 |