Пт, 2024-Кві-19, 6:30:07
Вітаю Вас Гість

Благодійний фонд "Сонце Відродження"

Блог

Головна » 2010 » Лютий » 14 » Конкурс "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив"
7:36:36
Конкурс "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив"

Конкурс "Мікрогрантова підтримка громадських ініціатив"


Мета конкурсу – сприяння громадським організаціям у мікрогрантовій підтримці громадських ініціатив у сфері розвитку самоорганізації населення за місцем проживання, відстоювання власних прав та групових інтересів у взаємовідносинах з органами державної влади та місцевого самоврядування, постачальниками соціальних, житлово-комунальних та інших послуг.

Учасники конкурсу: громадські організації, благодійні організації, органи самоорганізації населення, а також їхні коаліції, мережі, об’єднання.

В рамках конкурсу передбачається підтримати низку проектів учасників конкурсу, які, в свою чергу, мають забезпечити надання мікрогрантів на підставі відкритого конкурсу іншим громадським організаціям, органам самоорганізації населення, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та ініціативним групам громадян на вирішення нагальних проблем місцевих громад (села, селища, мікрорайону, вулиці, будинку тощо);

Просимо взяти до уваги!


Термін реалізації проекту не має перевищувати 12 місяців.

Мікрогранти мають надаватися виключно за підсумками відкритого конкурсу.

Проекти як окремий додаток повинні містити опис критеріїв формування конкурсної комісії, умов конкурсу на отримання мікрогрантів, принципів та порядку оцінювання конкурсних заявок.

Фінансування у формі мікрогрантів має надаватися на підтримку суспільно значущих ініціатив, які стосуються питань місцевого розвитку.

До проекту має бути доданий текст оголошення відкритого конкурсу мікрогрантів, а також обґрунтування доцільності обрання напрямків мікрогрантування.

Проектна пропозиція має передбачати можливість надання мікрогрантів не лише легалізованим об’єднанням громадян, органам самоорганізації населення, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, а також неінституціалізованим групам громадських активістів.

Максимальна сума, яка може надаватися як мікрогрант, не може перевищувати 15 000 гривень.

Проект має містити опис механізмів моніторингу цільового використання коштів, наданих в якості мікрогранту.

Проектна діяльність має передбачати широке інформування громадськості про хід реалізації проекту та його результати (у тому числі, через обов’язкове проведення початкової та підсумкової прес-конференції), а також узагальнення та оприлюднення досягнень одержувачів мікрогрантів.

До проектів, які реалізуються в партнерстві з органами державної влади, місцевого самоврядування, іншими громадськими організаціями, благодійними організаціями, органами самоорганізації населення, мають бути долучені листи, що засвідчують готовність партнерів до участі у реалізації проекту та характер цієї участі.

Проекти, що не відповідають цим вимогам, не розглядатимуться.

Перевага надаватиметься проектам, які здійснюються у співпраці з органами влади, коаліції з іншими громадськими організаціями, а також організаціями аналітичного, експертного спрямування.

Оскільки в 2009 році Програма підтримувала подібні проекти на території окремих областей України, певна перевага надаватиметься проектам, які передбачається реалізовувати на території Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької та Черкаської областей та міста Севастополь.

Загальний бюджет конкурсу – 1 197 750 гривень.

Максимальний розмір гранту – 200 000 гривень.

Останній термін подання проектів – 22 березня 2010 року.

Оголошення результатів конкурсу – 24 травня 2010 року.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

· Проекти з додатками подаються у 9 примірниках (1 оригінал та 8 копій), а також в електронному вигляді.

· Якщо учасники конкурсу не мають можливості відправити проект електронною поштою, проект подається лише у друкованому форматі, без подання його у електронному вигляді.

· Під датою подання проектів слід розуміти дату відправки проекту на адресу МФВ за поштовим штемпелем, а також дату його відправки на електронну скриньку. Проекти, що були відправлені поштою та на електронну скриньку після вказаного в оголошенні терміну, не розглядатимуться.

· Програма не надає ґрантів політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам.

· Проекти, надіслані факсом або лише на електрону пошту (без подання друкованих копій, оформлених відповідно до існуючих вимог), не розглядатимуться.

· Подані на конкурс матеріали не повертаються й не рецензуються.

· Про результати конкурсу буде повідомлене листом.

· Остаточне рішення щодо проекту перегляду не підлягає.

· Причини відмови в підтримці проекту не повідомляються.

Якщо в межах вашого проекту планується міжнародний компонент, ви можете звернутися до менеджера Програми МФВ "Схід-Схід: партнерство без кордонів" Тетяни Кухаренко (kukharenko@irf.kiev.ua) за додатковою консультацією щодо можливості співфінансування запланованої діяльності з боку цієї Програми.

Проекти слід оформити за аплікаційними формами до кожного конкурсу (у додатку) й надіслати поштою на адресу:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства”,

Міжнародний фонд "Відродження”,

пров. Бехтерєвський, 13-а, Київ, Україна, 04053
Проект в електронному вигляді має бути надісланим за адресою: cs@irf.kiev.ua.

Фонд офіційно підтверджує факт отримання проектів листом, який надсилається аплікантам після реєстрації проектної пропозиції у Відділі управління проектами МФВ.

Проектні форми можна отримати:

· Звичайною поштою, попередньо надіславши запит за адресою:

Програма "Посилення впливу громадянського суспільства”, Міжнародний фонд "Відродження”, пров. Бехтерєвський, 13-а, Київ, Україна, 04053

· На веб-сторінці МФВ: http://www.irf.ua у розділі Конкурси

Джерело : Міжнародний фонд "Відродження"

Додатки : Аплікаційна форма ( 2010 _CSP_#4288.doc, 148 Kb )    
Переглядів: 939 | Додав: archacademy | Теги: конкурс, грант | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
червона стрічка
Форма входу
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Праздники дня...
Пошук
Наше опитування
Чи хочете Ви попрацювати волонтером?
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 |